.jpg)
Nostalgi
Enkel middag: Skolans currysås med nuggets och ris
Letar du efter enkla recept som är både snabba och riktigt goda? Då har du hittat rätt! Den här rätten är så enkel att du nästan kommer känna dig som en fusk-kock – men smaken? Magisk.
4 Portioner
Tillagning: 30 min
Såhär lagar du denna enkla middag!
Instruktioner
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Tillaga chicken nuggets enligt instruktion (ugn, stekpanna eller airfryer – you do you!).
Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet och rör ordentligt. Späd med mjölk så att det inte tjocknar för mycket så att det bränns.
Rör ner curry och smula ner buljongtärningen.
Häll i kokosmjölken, och låt koka upp så att såsen tjocknar. Smaka av med salt.
Servera riset med de krispiga nuggets och häll över currysåsen. Voilà – klart!
Ingredienser
500 g chicken nuggets
3 dl ris
200 ml kokosmjölk
2 dl mjölk
25 g smör
2 tsk mjöl
2 tsk curry
1 st kycklingbuljong
1 tsk salt
Några sista ord om denna lättlagade middag!
Vill du pimpa upp rätten ett snäpp? Släng i lite frysta ärtor i riset, riv ner färsk ingefära i såsen eller toppa med rostade kokosflakes för extra crunch. Just den här typen av enkla recept är perfekta som bas – du kan alltid addera något grönt, något hett eller något sött för att anpassa det efter humör och smaklökar.
/ Hillevi Arkel

.jpg)


.jpg)



.jpg)












