.jpg)
Min favorit!
Frukosttips: Bananbröd
Inspirationen till detta bananbrödet har jag fått från när jag var på semester på HAWAII under mitt utbytesår i Kanada och fick äta det saftigaste bananbrödet jag någonsin ätit. Ni får hemligheterna i detta receptet!
6 Portioner
Tillagning: 1 tim 15 min
Såhär lagar du detta saftiga frukosttips!
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°C. Börja med att mosa bananerna med en gaffel.
Smält smöret, gärna så det blir brynt, i en kastrull och häll sedan ner brunsocker. Rör om.
Gå i med smörblandningen i smeten. Addera ägg, bakpulver, bikarbonat, salt, kanel och vetemjöl. Blanda till en jämn smet.
Knyckla ihop ett bakplåtspapper så blir det lättare att forma. Lägg det i en brödform eller annan ugnssäker form. Häll smeten i formen och jämna till ytan.
Grädda i mitten av ugnen i ca 50-60 minuter, eller tills en sticka kommer ut torr.
Låt svalna i formen en stund, och njut sedan av detta otroliga bananbröd! Jag lovar dig, det kommer inte hålla länge innan det är uppkäkat
Ingredienser
3 stora mogna bananer
2 ägg
2 dl grekisk yoghurt (gärna 10%)
100g smör
0,5 dl brunsocker
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 krm salt
TIPS FÖR ATT LYCKAS:
Använd riktigt mogna bananer, ju mognare, desto bättre
Blanda i grekisk yoghurt eller crème fraîche, det gör brödet fuktigt och syran reagerar med bikarbonatet vilket gör brödet extra fluffigt!
Bryn smör istället för olja för mer smak och saftighet
Vänd försiktigt ner smeten och övermixa inte!
Låt brödet vila under bakduk efter gräddning, då behålls fukten
Förvara brödet i en plastpåse i rumstemperatur!